Fermentatiegids
Welkom bij de Fermentatiegids van BiomeBrew – jouw betrouwbare bron voor alles over kombucha, JUN en fermenteren. Hier vind je artikelen, tips en achtergrondinformatie die je helpen om zelfverzekerd aan de slag te gaan met onze levende culturen. Van praktische handleidingen tot wetenschappelijke inzichten: ontdek hoe leuk, lekker en leerzaam fermenteren kan zijn.
Tijdens de fermentatie van kombucha ontstaan meer dan 400 bioactieve stoffen, waaronder zuren, polyfenolen en vitaminen die smaak én werking bepalen. Lees hier wat dit voor jou kan betekenen.
Leer alles over bottelen en tweede fermentatie van kombucha: bubbels, smaakmakers, recepten, tips & veiligheid. Zo maak je jouw perfecte bruisende kombucha!
Jun is binnen een paar dagen klaar. Kombucha doet er langer over. Hoe dat zit? Eén woord: honing.
Ontdek meer in dit artikel.
Nog even geduld!
Goede artikelen kosten veel tijd en aandacht. We werken momenteel aan meer content, dus hou @BiomeBrew in de gaten en blijf op de hoogte!